Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии "Астерикс" – заслужено без медал

Астерикс – заслужено без медал
Брут се опитва да впечатли принцесата.
Cinefish.bg

Рецензии
"Астерикс" – заслужено без медал

25.08.2008, 09:07  |   Видяна: 7589  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Към Олимпиадата имаме специално отношение. Има нещо много древно, спортсменско   и обединяващо в тези игри. Те имат съвсем различен дух от европейските и световни турнири на отделните видове спорт. Създателите на най-новите приключения на Астерикс решават да свържат филма с голямото спортно състезание. За съжаление обаче “Астерикс на Олимпийските игри” не притежава и минимални олимпийски качества.

Явно е време Астерикс и и верният му приятел Обеликс да останат в Галия и да престанат да тормозят зрителите. Лентата има шанс да спечели вниманието на най-малките. Но всъщност, бъркам. Защото е по-вероятно децата да предпочетат да си пуснат някое от бодро строените DVD -та в къщи с анимационни приятели (защо не и от астериксовите) ако могат да предположат какво ги очаква.
Колкото и по мярка да стои тумбестият костюм на Жерар Депардийо (Обеликс), успява да ни разсмее точно два пъти за дъъългите 116 минути екранно време. Още по-голямо разочарование е изпълнението на Ален Делон в ролята на Цезар. От това, което ни показа като актьорско изпълнение можем да си направим две заключения.

Или въобще не се е постарал да влезе в героя или е прекалил, защото безпомощността, която излъчва би отивала повече на прохождащ актьор, но не и на кино легенда. “Оригиналната“ хрумка да изброява известни филми, в които е участвал едва ли ще проговори нещо на децата, които са целевата  група на филма все пак. Както във всяка игрална серия и тук ни предлагат невероятна красавица  - Ванеса Хеслър (принцеса Ирина), за чието сърце се борят глупавият Брут и забавният гал Алафоликс.

И тъй като мъжките ни половинки няма да предпочетат “Астерикс” пред “Смъртоносна надпревара”(2008) и “Зохан: Стилист от запаса”(2008) пърхащата зеленоока хубавица няма да увеличи зрителите много. С една дума - скука. С две – голяма скука. Поне да имаше "чудни природни картини" или хубави декори, но уви дворците и къщите са картонено разпознаваеми и без вглеждане.
От шарената анимационна поредица не е останала и следа. Така, че не рискувайте. Може да изчакате да излезе на диск и така да преглътнете някой дъждовен заспал следобед. Не, по добре изиграйте няколко игри “Не се сърди, човече” с хлапето си. Ще ви е по- вълнуващо със сигурност.


Още рецензии
Спасение дебне отвсякъде българското кино
Патологични срещи от познатия вид
Правителството като Биг Брадър
Дебилни братя
Революционно събуждане в чернобяло
Лисичи урок по човечност
Актьорски ураган по Стилър
Как обичат роботите
Шведска рапсодия в гръцко синьо
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 16.11.2010, 10:55
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg