Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Нощта на ужасите 3D

Нощта на ужасите 3D
„Нощта на ужасите” е свежо попълнение в летния киноафиш
Cinefish.bg

Рецензии
Нощта на ужасите 3D

19.08.2011, 18:17  |   Видяна: 5045  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Александър Райчев

Големите летни хитове вече отминаха, но летния киносезон продължава с нови интересни предложения, чиято основна цел е да забавляват публиката по света в отпускарските и лежерни топли месеци.

От DreamWorks са решили, че през лятото има място и за един нов поглед към култова класика на повече от 25 години, като резултатът е налице с актуалната премиера „Нощта на ужасите”. От DreamWorks са решили, че през лятото има място и за един нов поглед към култова класика на повече от 25 години, като резултатът е налице с актуалната премиера „Нощта на ужасите”. За повечето зрители в България, които едва ли са гледали оригиналa, филмът може да се стори твърде сходен като сюжет с „Дистърбия” от 2007 година, който даде значим тласък в кариерата на Шая Лебьоф. Случайно или не, той също бе продуциран от DreamWorks.

Тук Антон Йелчин („Стар Трек“, „Терминатор: Спасение“) е в ролята на тийнейджъра Чарли, който живее с майка си Джейн (Тони Колет) в предградие на Лас Вегас. Доскоро неудачник, сега той се радва на вниманието на най-привлекателното момиче в училище и не изгаря от желание да се вслуша в думите на бившия си най-добър приятел Ед, който го уверява, че новият му съсед Джери (Колин Фарел) е безмилостен вампир, методично избиващ хората в техния квартал. Скоро обаче Ед изчезва безследно и доскоро скептично настроеният Чарли започва да проявява все повече интерес към живота на човека от другата страна на оградата.

От DreamWorks са решили, че през лятото има място и за един нов поглед към култова класика на повече от 25 години, като резултатът е налице с актуалната премиера „Нощта на ужасите”. Не след дълго маските падат и се започва война на живот и смърт, в която обикновени хора се изправят срещу вековно чудовище, въплащение на истинското зло.

Нощта на ужасите“ успява да предложи едно истинско забавление за феновете на хорър жанра, което умело комбинира съспенс, екшън и черен хумор. За разлика от тийнейджърската поредица за малки момиченца „Здрач“, тук Колин Фарел е далеч от идеята за вампир въздържател и като Джери идва да ни покаже какви всъщност са вампирите според общоприетата митология – безмилостни машини за убиване. Ролята на Джери му пасва изключително добре и актьорът определено успява да зарадва феновете си с едно от най-отличителните и запомнящи се изпълнения в последните няколко години от кариерата си.

От DreamWorks са решили, че през лятото има място и за един нов поглед към култова класика на повече от 25 години, като резултатът е налице с актуалната премиера „Нощта на ужасите”. Фарел не е единствената причина за успешната формула на филма. Останалите актьори също са от голямо значение и те успяват да се справят на ниво под режисурата на Крейг Гилеспи. Дейвид Тенант заслужава да бъде специално споменат, защото превъплащението му в прочутия вегаски фокусник и изследовател на окултното Питър Винсънт предлага така необходимите комични елементи, които да разведряват кървават атмосфера на филма. Кристофър Минц-Плас (Червената мъгла от „Kick-ass: Шут в г*за!“) е също изключително забавен, особено след като се превръща в един от новите слуги на Джери.

Трябва да отбележим и високото ниво на техническо изпълнение на филма, което е доказателство за желанието на продуцентите филмът да сработи и да се хареса на публиката. Операторът Хавиер Агуиресаробе е отговорен за заснемането на някои отлични сцени, като вероятно опитът от работата по предишните две серии от поредицата „Здрач“ се е оказал полезен при предизвикателството от още един вампирски филм.

От DreamWorks са решили, че през лятото има място и за един нов поглед към култова класика на повече от 25 години, като резултатът е налице с актуалната премиера „Нощта на ужасите”. Рамин Джавади („Железен човек“, „Сблъсакът на титаните“) е особено актуален композитор в момента в Холивуд, който пише музиката към сериала „Игра на тронове“. Със своите композиции към „Нощта на ужасите“ той успява още повече да нагнети атмосферата и да ни изправи на ръба на седалките.

Цялото визуално пиршество е опаковано в актуалната 3D опаковка, което гарантира плискането на обилни количества кръв от екрана към публиката в киносалона.

Аз лично не съм фен на твърде брутални хорър филми, но намирам „Нощта на ужасите” за свежо попълнение в летния киноафиш, което предлага необходимото разнообразие сред стандартно застъпените жанрове и сюжети. Така че всички, които искат нещо по-различно, могат да рискуват и е много вероятно също да останат приятно изненадани от крайния резултат.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg