Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Х-очакването почти приключи

Х-очакването почти приключи
Когато замисля фабулата на сериала, Картър залага образа на Фокс Мълдър (Дейвид Духовни) като учен, който работи за ФБР и е вманиачен на тема необясними феномени...
Cinefish.bg

Рецензии
Х-очакването почти приключи

24.07.2008, 10:15  |   Видяна: 1467  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
От Екатерина Лимончева

Първият, който споделя някаква информация за предстоящия филм „Досиетата Х: Искам да повярвам”, е Дейвид Духовни. Това се случва преди година, по време на пресконференция, организирана от „Showtime” за промотирането на сериала „Секс до дупка”.

Под натиска на журналистите, актьорът най-накрая се предава и признава,... че и двамата с Джилиън (Андерсън) участват в новия филм. След това мерките за сигурност се затягат и от началото на снимките през есента на 2007 г. вече и дума не може да става да се разбере нещо повече за сюжета. Затова пък слуховете се ширят на воля в мрежата - все пак да не забравяме, че зелената светлина на проекта е дадена през 2001 г. и закъснението на снимките с цели 6 години доста изнерви феновете.
За сценариста Крис Картър, завършил Харвард и добре запознат със североамериканската мания по теорията на конспирацията, която в отделни свои аспекти достига до чистата... параноя , това е дебют зад кинокамерата. След като в продължение на 10 години той е в основата на историите, които се разказват в сериала, сега е решил лично да се заеме с режисирането на „Досиетата Х: Искам да повярвам”. Когато замисля фабулата на сериала, Картър залага образа на Фокс Мълдър (Дейвид Духовни) като учен, който работи за ФБР и е вманиачен на тема необясними феномени.

Склонността му да обяснява събитията с недоказуеми хипотези се уравновесява от прагматизма на колежката му – сдържаната Дана Скъли (Джилиън Андерсън), също агент от ФБР, която не споделя ентусиазма на Мълдър относно НЛО и генетичните мутации. Двамата заедно анализират и картотекират неясните случаи на престъпления и изчезвания, определени като „досиетата Х”.

Поемайки режисурата и нагърбвайки се с ролята на продуцент за „Досиетата Х: Искам да повярвам”, Крис Картър кани другата главна фигура, стояща зад сюжетите на сагата – Франк Спотниц да напише сценария за втория игрален филм от Х-зоната.

Първият ръкопис датира от 2001 г., а снимките започват едва през ноември 2007 г. във Ванкувър и Британска Колумбия. Американската премиера предстои в края на юли (в България – 22 август) и е любопитно да видим как филмът ще се пребори с конкуренцията на третата Мумия.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 16.11.2010, 09:38
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg