Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Дявол

Дявол
Cinefish.bg

Рецензии
Дявол

17.09.2010, 14:49  |   Видяна: 4869  |   Camera Obscura  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Антон Терзиев

Филаделфия, наши дни. От височината на модерен офис билдинг анонимен самоубиец изкривявя покрива на бус. Минути по късно, асансьорът в същата сграда блокира. Петимата му, непознати един на друг пътника се оказват в ситуация на принудителна изолация. Създалата се паника в кабината освобождава очаквана агресия. На помощ се притичва огорченият от живота детектив Боудън (Крис Месина).

Пет години по-рано, анонимен убиец отнема живота на жена му и детето му в автомобилна катастрафа. Инсталираната в кабината камера прави детективът свидетел на необяснимо поведение, реакции и случки в асансьора.

Необяснимото, за съжаление е само в пожелателна форма. Петимата, както бързат да ни съобщят извиканите да ги спасяват ченгета, са кой от кой по-голям грешник. Корелацията между заседналия асансьор и християнския мит за чистилището е очевадна. Боязлив латинос от персонала на сградата, тълкува случващото се според познанията си върху апокрифната топология на злото и въвежда детектива в дуалистичния мир на дявола и Бога.

Отделно има и смъртно досаден глас зад кадър (познайте на кого), който се грижи "смисловите възли", да не останат дълго такива.
В "Дявол", Дрю Доудли, продуцентът на "Карантина" (2008), ака, "Rec: The Quarantine", изглежда се чувства отлично под пълната хипноза на Найт Шаямалан, продуцент и идеолог на филма. Резултатът е чудна буфосинхронада между религиозен фолклор и стандартно отснети хорър клишета.

Саундтракът е напомпан до пръсване, а природата - сополиво мрачна, когато битката за душите е в разгара си и оптимистично-светла на финала. Ако не беше "свръхестествения" леър на Шаямалан, филмът можеше и да се случи. Нищо, от А Night Production със сигурност са готови за още.
Още рецензии:
The Killer Inside Me
Американският приятел
Паника
Solitary Man
Повелителят на въздуха. Епизод първи
Германия мръсна приказка
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

5 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 25.12.2010, 11:01
Оценка: 0
0 гласа

дам наистина е невероятен и аз много го чаках с нетърпение,понъжни мойте очаквания

 
 
 
mij Весело
2 25.12.2010, 11:00
Оценка: -1
1 гласа

невероятен трилър чаках го с нетърпение, а ккато го гледах направо изперках докато се опитвах да позная кой е Дяволът, а като разбрах направо не повярвах на очите си

 
 
 
behwolf Неутрално
3 13.11.2010, 07:46
Оценка: 0
0 гласа

луд филм

 
 
 
lus Положително
4 13.11.2010, 02:48
Оценка: 0
0 гласа

 
 
 
ivansama Неутрално
5 19.09.2010, 03:21
Оценка: 0
0 гласа

Не мислех че е така религйозен

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg