Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Великолепната седморка на най-очакваните филми до края лятото

Великолепната седморка на най-очакваните филми до края лятото
„Великолепната седморка” - най-очакваните филми
Cinefish.bg

Теми
Великолепната седморка на най-очакваните филми до края лятото

20.05.2008, 00:20  |   Видяна: 6928  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Хрониките на Нарния: Принц Каспиян
Премиера в България: 11.07.2008

Нарния страда от нова напаст – завладeли са я жестоките телмаринци, поробили коренните жители, които не са успели да избягат в непроходимите гори и непристъпните планини. Принц Каспиян, пред чиито очи собственият му чичо, узурпаторът Мираз, безчинства, решава да надуе Вълшебния рог. Питър, Сюзан, Едмънд и Луси — познатото семейство Певънзи от далечното минало на вълшебната страна, отново се оказват в своето бивше кралство. И отново са изправени пред почти неизпълнима задача – да спасят Нарния… Продължението на „Лъвът, Вещицата и дрешникът" е още по-амбициозно – с по-големи битки, повече ефекти, по-странни и невиждани същества и някои от най-големите снимачни площадки, създавани за холивудски филм.

Индиана Джоунс и кралството на Кристалния череп
Премиера в България: 23.05.2008

През 50-те години на миналия век, насред разгара на Студената война, съветски войници начело с агент Ирина Спалко отвличат Мериън Рейвенуд — отдавнашната любима на Индиана Джоунс. Поостарелият професор-археолог е поставен пред изключително труден избор: бездействие пред евентуалната смърт на обичаната жена или помощ за вражеското разузнаване в търсенето на легендарния Кристален череп срещу освобождението на Мериън.
Невероятният Хълк
Премиера в България: 13.06.2008

Това е историята на доктор Брус Банър, който търси лек за нестабилното си състояние – при силен емоционален стрес докторът се превръща в неудържимо зелено чудовище. Банър се крие от света и търси антидота, но войнолюбците, които искат да използват уникалните му сили за войнствените си цели, не го оставят на мира – и този път това не са американците. Хълк-Банер успява да се измъкне от плен, но преди това похитителите му за взели от него достатъчно ДНК, за да създадат собствено чудовище – Abomination (гадост, отвращение), което пращат по петите му. Кошмарното същество е не по-малко могъщо от самия него. Между Хълк-Банър и новото зверилище се развихря чутовна битка за спасението на Ню Йорк от пълно разрушение. Режисьорът е още млад и дотук има два не особено успешни опита в киното – „Дани кучето" и „Транспортер 2". Надеждата ни е в продуцента Ави Арад („Железният човек", „Спайдърмен 3") и в Едуард Нортън (тук в ролята и на съсценарист), на който почти не му се случва да участва в слаби филми.

Неуловим
Премиера в България: 27.06.2008

Отново история по комикс. Апатичният младеж Уесли Гибсън (Макавой, („Изкупление") се превръща в безподобен защитник на справедливостта след запознанството си със сексапилната и смъртоносна красавица на име Фокс (Джоли). Оказва се, че отдавна пропадналият му без вест баща е бил изтъкнат наемен убиец, работещ за тайно общество. Но сега е убит и обществото ще подготви Уес да отмъсти за смъртта му. Уес започва да се наслаждава на новопридобитите си светкавични рефлекси и феноменални бойни умения, но постепенно осъзнава, че опасните му нови приятели не са точно такива, каквито изглеждат. И единственият, който може да контролира съдбата му, е самият той. След „Танго и Кеш" на Кончаловски отново руски режисьор е нает да снима холивудски екшън с американски звезди. Тимур Бекмамбетов се прочу с „Нощна стража", „Дневна стража", а миналата година се осмели дори да заснеме продължение на безсмъртната творба на Елдар Рязянов „Ирония на съдбата", при това успешно.

Хелбой 2: Златната армия
Премиера в България: 18.07.2008

Древното примирие между човечеството и невидимото царство на митичните същества е нарушено. Свиреп диктатор, заплашващ и двата свята, събужда непобедима армия от демони и адът е готов да изсипе отвратителното си съдържание в нашия свят. Време е най-безчувственият и груб супергерой във Вселената да се изправи срещу диктатора и мародерите. Той може да е червен, може да е рогат, може да е неразбран, но когато има сериозен проблем, време е да повикате Хелбой (Рон Пърлман) и Б.П.И.З. (Бюро за Паранормални Изследвания и Зашита).

Мумията: Гробницата на императора
Премиера в България: 01.08.2008

В Далечния Изток бащата Рик О'Конъл (Брендан Фрейзър) изравя мумията на първия император на Кин (Джет Ли) - зло, променящо формата си същество. В новото приключение на Рик заедно с него са синът му Алекс, жена му Евелин (Мария Бело) и брат й Джонатан (Джон Хана). Прокълнат от магьосница преди векове да прекара вечността в летаргичен сън, жестокият император Дракон и армията му са лежали толкова дълго под земята, че 10-те хиляди войни са се превърнали в глина. Но когато синът на O'Конъл без да иска събужда императора от вечния му сън, му се налага спешно да търси помощ от единствените хора, които имат по-голям опит от него в споровете с надигнали се мъртъвци - родителите си. Императорът оживява и нашите герои осъзнават, че по време на дългата дрямка силата му само е нараснала. Мумията е в състояние да вдигне цяла Азия на борба за световно господство… ако семейство О'Конъл не я спре.

Черният рицар
Премиера в България: 25.07.2008

В продължението на „Батман в началото" качулатият герой вдига залога в борбата с криминалния контингент. С помощта на лейтенант Джим Гордън и прокурора Харви Дент той смята да изчисти улиците от престъпността, тровеща града. Отначало сътрудничеството им се оказва ефективно, но скоро настава пълен хаос – появил се е нов гений на злото, известен сред ужасеното население под името Джокер. Това се оказа и последната роля на Хийт Леджър. В някои медии се появиха мнения, че изтощението от пълното себеотдаване на актьора е една от причините за нелепата му смърт.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg