Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Агент под прикритие

Агент под прикритие
Джеки Чан крачи бодро към шейсетака, но засега поне не му се отразява, което може всъщност само да ни радва.
Cinefish.bg

Рецензии
Агент под прикритие

28.01.2010, 12:48  |   Видяна: 9258  |   sivosten.com  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Ангел Генчев

Да започнем отзад напред - малко скучен, но все пак забавен тук и там, новият филм на Джеки Чан в общи линии се зяпа. Пък и иде реч за съвсем очевидно детска лента, така че лесно можем да и простим и повърхностността, и малко беззъбия хумор - поне в по-голямата им степен. Съвсем различен остава въпросът, че хонконгският актьор има не една или две къде-къде по-запомнящи продукции, и "Агент под прикритие" едва ли ще възторгне прекомерно дори най-заклетите му почитатели.

Като всеки уважаващ себе си таен агент, Боб Хо води двойствен живот. Проблемът му е, че и на двата фронта е еднакво напечено - не стигат световните проблеми, но и у дома му се налага да се разправя с три фурии, в лицето на хлапетата на своята приятелка. Нещата обаче се объркват генерално, щом хищната петролоядна бактерия, която Боб стриктно съхранява, попада в ръцете на руски терористи - не без участието на маломерната банда. Е, от тук нататък можете да се сетите какво се случва, а шансът да сгрешите е пределно малък, и така чак до щастливата развръзка.

Джеки Чан крачи бодро към шейсетака, но засега поне не му се отразява, което може всъщност само да ни радва. За съжаление, в "Агент под прикритие" бойните сцени са малко по-ограничени на брой, най-вероятно заради целевата аудитория, но въпреки това все още има какво да се види. Подрастващите екранни герои също се представят добре - за деца във филм не е и някаква изненада - а малко по-безличен е като че ли само поддържащия състав. По-конкретно Били Рей Сайръс, разнообразяващ се изглежда малко от "Хана Монтана", не обаче особено успешно, и Амбър Валета, на която ролята на мама също не позволява кой знае какво.

Русите пък, както може да се очаква, страдат далеч по-осезаемо от болезнен акцент, отколкото от гениална зловредност. Макар че колкото да бъдат отупани от Джеки - работа вършат.

На фона на написаното, чак до там да ви го препоръчам няма да стигна, но всеки от нас е виждал и далеч по-лоши неща от "Агент под прикритие". Друг е въпросът, че чак за кино определено не си заслужава парите, а и дори и билета настрана - не е изживяване като за широк екран. Освен ако, разбира се, изрично не планирате да заведете малките си деца, но пък дори тогава може би по-добре да се спрете на някоя шарена анимация. Този час и половина няма да е чак безвъзвратно опропастен, но сред възможните варианти би се класирал едва около средата, така че все пак имайте едно на ум.

Още рецензии:
Книгата на Илай
Нинджа убиец
Сделката на доктор Парнасъс
Въображението – най-добрият приятел на Тери Гилиам
Когато слепите прогледнат
По-добре не търсете Морганови

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Весело
1 13.11.2010, 03:15
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg