Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Шестият „Хари Потър” – романтичен и ефектен

Шестият „Хари Потър” – романтичен и ефектен
„Хари Потър и Нечистокръвният принц” е един фантастичен филм, който предлага запомнящи се ефекти и добра актьорска игра на британската школа.
Cinefish.bg

Рецензии
Шестият „Хари Потър” – романтичен и ефектен

24.07.2009, 17:35  |   Видяна: 3328  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Едва ли ще ви повярвам ако ми кажете, че не обичате приказки. Според мен всички ги обичаме, защото в тях всичко завършва добре, колкото и лоши герои да се опитват да постигнат обратен резултат. Любовта възтържествува, враговете са наказани и всичко се нарежда.

Една такава приказка са приключенията на Хари Потър. Във всяка серия добродушното лице на Хари среща освен симпатиите на преподавателите, така и завистта на неизбраните. Малките и порасналите почитатели на поредицата вече могат за шести път да проследят на кино какво се случва с малкия магьосник, приятелите му, неговите учители и врагове.

За връстниците на Хари това ще е филм, който ще ги убеди, че и учениците с магьоснически способности, и тези, които нямат предмет „Отвари” в учебния план се вълнуват еднакво от другия пол. За по-големите обаче, „Хари Потър и Нечистокръвният принц” е един фантастичен филм, който предлага запомнящи се ефекти и добра актьорска игра на британската школа.

Историята за Нечистокръвния принц не е това, което ще запомните от него, по скоро подробностите са по-привлекателни. Във филма ще се наблегне предимно на любовните победи и разочарования на тримата приятели, чиито детски черти са на път да изчезнат завинаги.

„Радините вълнения” на Хари, Рон и Хърмаяни са повече от трогателни и наистина възрастните има на какво да се посмеят. Друг важен момент в сюжетната линия е смъртта на любимия професор Дъмбълдор, което силно повлиява на учениците му и им показва, че магията понякога е безсилна. Безспорно най-голямото предимство на „Хари Потър и Нечистокръвният принц” са ефектите, като няколко са моментите, които са най-впечатляващи.

Сцените, в които момчетата играят куидич са от тези, в които се радваш, че живееш в 21-ви век и можеш да бъдеш свидетел на подобряващите се технологии в кинозалата. Кадрите, в които Хари вижда как миналото на Волдемор се разтваря във водата  и се превръща в чернобял спомен, са красиви и изпипани.

Шестият „Хари Потър” си заслужава, заведете най-любимото си хлапе, което е фен на поредицата (всъщност има ли такива, които не са?) и се насладете на освежаващата сила на климатизирания салон. Понякога 153 минути филмово времетраене са добра новина!



Още рецензии:
Уличен бой
„Бруно” – оригинален, но на места препълнен
Призраци на бивши гаджета
Деп - новото лошо добро момче на Ман
Ледена епоха 3: Зората на динозаврите 3D
Леденосмешни емоции на трета степен
Пророчеството
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Положително
1 13.11.2010, 02:30
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg