Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Трансформърс: Отмъщението

Трансформърс: Отмъщението
Зрелището в "Трансформърс: Отмъщението" е твърде пищно, за да бъде нещо друго освен впечатляващо, и на практика дори само то е достатъчно, за да се задоволят всякакви кино-пориви.
Cinefish.bg

Рецензии
Трансформърс: Отмъщението

25.06.2009, 12:33  |   Видяна: 6056  |   sivosten.com  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Ангел Генчев

Първият "Трансформърс" беше наистина очарователна лятна лента - напълно лишен от смисъл, но пък за сметка на това препълнен с екшън, още екшън, малко екшън, за да не останем капо, и чат-пат по някой комичен момент, колкото за запълване на дупките. Точно две години по-късно, с точност до около седмица, Майкъл Бей, Роберто Орки и компания ни сервират мот-а-мо същото представление, със съвсем малки, направо козметични промени, и - напълно естествено - със същия успех.

Следва, разбира се, да отбележа, че ако не ви е харесал първия филм, то и "Отмъщението" няма никакъв шанс. Аз самият не съм особен почитател на онези, при които се забавлява единствено окото, но все пак трябва да призная, че зрелището тук е твърде пищно, за да бъде нещо друго освен впечатляващо, и на практика дори само то е достатъчно, за да се задоволят всякакви кино-пориви.

Що се отнася до сюжета... Какъв сюжет, всъщност? Такъв се развива колкото лентата да има някаква груба последователност, а цялата фабула се изчерпва от заглавието, като изключим дребните подробности - след триумфа над Метатрон, аутоботите си сътрудничат с официалните власти, докато десептиконите кроят планове за отмъщение. В основата на което ще застанат Старскрийм, за когото знаем, че оцеля, заради финала на предшестващата лента, както и парченцето от Искрата, за което също знаем, че остана у Сам.

И от този момент нататък остава единствено да се отпуснем на стола с пуканки в ръка и да се позабавляваме. Перфектен CGI, почти неспирен, експлозивен екшън, не един и два готини лафа, добър саундтрак, предостатъчно комедия, а мъжката половина ще има удоволствието дори да се наслади на постоянно лансираната напоследък за най-гореща мадама Мегън Фокс, тук-там в достатъчно оскъдни одежди. И естествено, много барут, ефектни взривове, скоростни преследвания, и гигантски количества вторични суровини - малко измамно, поради щото все пак всичко е анимирано. А допълнителни неща като актьорска игра и тъй нататък е излишно да се отбелязват, тъй като не блестят с нищо, но са напълно достатъчни за целите на "Трансформърс: Отмъщението".

Или, в резюме, ще завърша с нещо, което вече споменах - допаднала ли ви е първата част, тази ще ви достави минимум същото удовлетворение, дори бих казал, че е малко по-комична - в добрия смисъл на думата. Ако не е така, обаче, по-добре не си правете разходката до киносалона, тъй като нищо не се е променило. А в частния трети случай, ако по неведоми причини въобще не сте гледали "Трансформърс", все пак, няма защо да не опитате - лентата е може би най-добрия екшън, излизал досега през 2009 г., и то далеч пред останалите претенденти със звучни имена. Което никак не е малко.




Още рецензии:
Умерено сладкото предложение на Сандра Бълок
Предложението

Махмурлукът – болезнен и екзотичен
"Снимки в Палермо" – за изгубените души, които пътуват към себе си
Рок радио
Италия е прекрасна, подарете си я на кино…и не само

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 25.11.2010, 02:03
Оценка: 0
0 гласа

втората част е най-добрата,ще видим третата като излези

 
 
 
lus Положително
2 13.11.2010, 03:50
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg