Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Екипът зад хита “Хотел Трансилвания” ще работи по анимационната версия на играта “Angry Birds” (“Ядосани птици”)

Екипът зад хита “Хотел Трансилвания” ще работи по анимационната версия на играта “Angry Birds” (“Ядосани птици”)
Екипът зад хита “Хотел Трансилвания” ще работи по анимационната версия на играта “Angry Birds” (“Ядосани птици”)
Cinefish.bg

Филми
Екипът зад хита “Хотел Трансилвания” ще работи по анимационната версия на играта “Angry Birds” (“Ядосани птици”)

10.10.2013, 11:28  |   Видяна: 2813  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Играта за смарт-телефони и таблети “Angry Birds” (“Ядосани птици”) предизвика истински фурор след появата си през 2009-та година и бе само въпрос на време преди холивудските студия да изявят интерес към нея. От компанията-създател на играта Rovio Entertainment оповестиха, че имат планове за направата на пълнометражен анимационен филм, но в продължение на близо две години липсваше по-конкретна информация по въпроса.

Едва в началото на 2013-та година стана ясно, че по направата на анимационния “Angry Birds” ще работи студиото Сони Пикчърс, което е отговорно за хитове като “Къща-чудовище” и двете части на “Облачно, с кюфтета”.

“Angry Birds” ще работи студиото Сони Пикчърс, което е отговорно за хитове като “Къща-чудовище” и двете части на “Облачно, с кюфтета”Бъдещият анимационен филм за “ядосаните птици” ще се разпространява в триизмерен формат, а световната му премиера ще се състои през летния сезон на 2016-та година. През изминалите няколко месеца продуцентите водиха преговори с кандидат-режисьори и малко по-рано днес станаха ясни и имената на избраниците.

В разпространено до медиите изявление от Rovio и Cони Пикчърс разкриха, че режисурата на “Angry Birds” е била поверена на Клей Кейтис и Фъргъл Райли за които това ще бъде режисьорски дебют в света на пълнометражните анимационни филми.

До момента Кейтис и Райли са работили като аниматори на голям брой високобюджетни ленти, най-известните от които са “Рапунцел и разбойникът”, “Разбивачът Ралф”и “Хотел Трансилвания”.
Важно е да се отбележи, че именно част от екипа на “Хотел Трансилвания” ще работи заедно с двамата режисьори по направата на “Angry Birds”.

Продуцентът на филма Джон Коен: “Клей Кейтис и Фъргъл Райли са едни от най-талантливите аниматори в киното. Те ще превърнат “Angry Birds” в незабравимо изживяване за всички почитатели на качествената анимация. Пренасянето на подобна игра на големия екран не е лесно начинание, но Клей и Фъргъл разполагат с нужния талант и енергия за да се справят с тази задача. Освен това те са и големи почитатели на всичко свързано с “Angry Birds”.”

От Сони Пикчърс все още не се разкриват никакви детайли за сюжета на подготвяната 3D-анимация, но това което се знае със сигурност е, че за направата на продукцията ще бъдат отпуснати около 150 милиона долара.

Новоизбраните режисьори Клей Кейтис и Фъргъл Райли вече са започнали подготвителната работи по лентата, а сценария се пише в момента от Джон Вити (“Семейство Симпсън”).

Световната премиера на “Angry Birds” ще се състои на 1-ви юли, 2016-та година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg