Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Сем. Милър – сцени от семейния живот по метода на Станиславски

Сем. Милър – сцени от семейния живот по метода на Станиславски
Сем. Милър – сцени от семейния живот по метода на Станиславски
Cinefish.bg

Рецензии
Сем. Милър – сцени от семейния живот по метода на Станиславски

12.08.2013, 10:46  |   Видяна: 16887  |   синефиш.бг  |   dalt  |   РЕЦЕНЗИЯ
С поглед вперен към четвъртото си десетилетие, Дейвид Кларк е заклет ерген. Женените му съученици му завиждат заради свободата, а той им завижда заради семейните задължения и дечицата около тях. Дейвид притежава стабилен професионален статут и стабилна клиентела. Той води тихо и кротко живуркане в един от бедноватите квартали на Денвер.

Това, което го прави по-различен от всеки средностатистически гражданин е неговата професия - пласьор на наркотици. Картината е почти идилична и бизнесът върви добре, до момента, в който трима млади нехранимайковци го нападат и обират.

Сем. МилърДейвид се намира на колене пред Брад, своя доставчик. Със слабостта си към екзотични водни хищници, Брад е изключително убедителен в преговорите си. Ултимативното предложение на гангстерския бос е съвсем приятелско: за да се откупи, задлъжнелият пласьор трябва да прекара през мексиканско-американската граница няколко пакетчета марихуана. Дребна работа, когато става дума за живота ти.

Дейвид приема офертата с неохота, защото трафикът на наркотици не е по неговата специалност. Притиснат до стената от обстоятелствата, той ражда гениалната идея да се обзаведе (думата е подходящо употребена) със съпруга и две порастнали деца, сигурен щит срещу повишено митничарско внимание.

Сем. МилърТа нима главата на четиричленно семейство ще рискува да се занимава с нелегален трафик? Стриптизьорката Роуз, пъпчивият и зашеметен съсед Кени и тийнейджърката с богат житейски опит Кейси са бързият и почти единствен избор на Дейвид, селекционер на класическото американско семейство Милър. Всички са запознати със 72 –часовия план и всеки е поел задължението да допринесе за успеха на операцията.

Позволявам си да отделя внимание на първите 15 минути на филма, защото останалата част от историята е каскада от вицове, комични и бурлескови ситуации, способни да предизвикват много повече от усмивка сред зрителите. Оказва се, че няколкото пакетчета марихуана са два тона от халюциногенната трева и, че най-трудната част от плана не е преминаването на границата. Изненадите продължават до последния кадър на комедията.

Сем. МилърАбсурдният хумор се поддържа и от периодичното вживяване на четиримата главни герои в ролята, отредена им в семейната рамка. При появата на потенциална опасност, всеки Милър “влиза в образ” и прави точно това, което се очаква от него, в името на “свръхзадачата”. Би било честно да се отдаде заслуженото и на великолепните актьори от семейство Фицджералд (Ник Оферман и Кетрин Хан), с което Милърови си общуват в продължение на дълги километри. Бих се съгласил, че те са почти толкова колоритни, колкото протагонистите.

Сред условията за професионален успех са удачният избор и вземането на добри решения в добър момент. Това е ясно за звездата на филма - Дженифър Анистън (Роуз Милър), която знае какво може да предложи и не се впуска в територии, които ще се окажат фатални за нейната кариера. Мацка от култовия сериал “Приятели”, тя си остана сладка мацка и в последващите филми, в които участва.

Сем. Милър Така лековатите комедии с любовно-сантиментален аромат остават почти без изключения нейна специалност и амплоа. Ловците на видеоклипове и рекламни ролки в Интернет отдавна са отбелязали обещанието й за стриптийз в рамките на филма.

Зрителите не би трябвало да влизат в киносалона с големи кошници по този повод, тъй като любимката на световните таблоиди представя твърде лаконично части от долното си бельо, точно толкова, колкото да предизвика възхищение с отличната си коремна преса и да подчертае отличната си физическа форма. (Според мнението ми Деми Мур беше доста по-щедра в упражнението от 1996).

Сем. Милър"Семейство Милър” не фигурира в нито един граждански регистър, но със сигурност ще се появи начело на касовите успехи за седмицата. Тази безгрижна лятна комедия с доста силен семеен привкус се нарежда в близост до франчайза “Ергенски запой”.

По своята структура, по-професионален подход към подготовката на сценария и равнището на хумор “Семейство Милър” е значително над гореспомената трилогия, чийто последен опус ощастливи зрителите преди няколко седмици.

Водени от желанието си да създадат лековато и лесносмилаемо забавление, авторите са се отказали от разработването на много сюжетни линии в името на една гротескова ревизия на основната клетка на обществото.

Дженифор Анистън по бельо


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg