Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Хипнотичният Стивън Бъркоф идва в България на 2 юни

Хипнотичният Стивън Бъркоф идва в България на 2 юни
Cinefish.bg

Артисти
Хипнотичният Стивън Бъркоф идва в България на 2 юни

12.05.2009, 16:00  |   Видяна: 2617  |   actualno.com  |   АРТИСТ

Известният британски актьор, драматург и режисьор Стивън Бъркоф ще бъде в България от 2 до 4 юни, билетите за спектаклите му се продават от днес, съобщиха организаторите.

Бъркоф ще посети постановката "Хленч" по неговата пиеса в Сатиричния театър "Алеко Константинов", ще има среща с творческия екип и ще изнесе представления на моноспектакъла "Злодеите на Шекспир" в Сатирата и на Международния театрален фестивал "Варненско лято".

Първите 10 зрители, купили билети за моноспектакъла на Бъркоф, имат възможност да купят билети с 50 на сто намаление за представленията на "Хленч" през юни, съобщават от Сатирата.

Театърът организира посещението заедно с Британския съвет и "Варненско лято".

Стивън Бъркоф е роден в Степни, Лондон. След като завършва актьорско майсторство и пантомима в Лондон и Париж, той участва в репертоарни компании, а през 1968 г. сформира London Theatre Group.

Неговите пиеси и адаптации се играят в много страни и са преведени на много езици.

Между филмите, в които Стивън е играл, са "Портокал с часовников механизъм", "Бари Линдън", "Полицаят от Бевърли Хилс", "Рамбо", "Под вишневата луна", "Абсолютно начинаещи".

Режисира и играе с Джоан Колинс във филмовата версия на своята пиеса "Декаданс".

"Няма друг съвременен английски актьор, който да излъчва такова усещане за опасност и непредсказуемост. Той е чаровникът с нож под палтото, затишието преди буря и самата буря", "Насладата от злото в цялото му разнообразие", "Бунтар с грандиозно сценично присъствие" - пише пресата по повод на нашумелия моноспектакъл "Злодеите на Шекспир" на EAST PRODUCTIONS на Стивън Бъркоф, номиниран за наградата "Оливие" за най-добро представление.

Хипнотичното присъствие на актьора завладява сцената този път с анализа на най-злите герои на Шекспир - Яго, Макбет, Шейлок, Ричард . . . Герои, които са зли по рождение, други, които са принудени от обстоятелствата да извършват злини, и такива, които са оставени на благоволението на злото общество.

Проницателните прозрения в душевността отстъпват мястото на думите на Шекспир, които експлодират в залата от един от най-големите бунтарски таланти на Обединеното кралство, отбелязва критиката.

"Хленч" от Стивън Бъркоф е в репертоара на Сатиричния театър от април тази година и се очертава се като едно от наистина сполучливите комедийни заглавия, посочват от трупата.

Спектакълът - динамично и комично изследване на вътрешните терзания на човека във всекидневието, показва как под повърхността на привидно банални ритуали у него се случват доста по-грандиозни метаморфози. И дори когато някой изглежда абсолютно спокоен, "проблемите в главата му се скупчват на ята, кълват радостните му мисли и разхвърлят думите, които се опитва да изкаже в същия този момент".

По повод на "Хленч" Стивън Бъркоф казва:
"Колко често, докато говорим, някъде вътре в нас върви още един - вътрешен монолог, понякога за да ни напътства, понякога за да ни предпазва. В повечето случаи този монолог е по-честен от изречения на глас. Ако можеше винаги гласно да изговаряме всяка своя мисъл, колко по-истински щяхме да общуваме. Хората са като ледени блокове, бавно движещи се през океана на живота и рядко, ако изобщо се случва, разкриват истинската си същност."


Още новини:
Дженифър Анистън и Холи Хънтър с награди "Кристъл и Луси"
Скалата скара Walt Disney с режисьора на "Терминатор Спасение"
Тоби Магуайър стана баща за втори път
Кейт и ди Каприо дариха 30 000 долара на последната оцеляла от "Титаник"
Видео новости
"Стар трек" оглави боксофиса в САЩ

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg