Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми "Стар Трек" отнесе "Х-мен Началото: Върколак" от първото място в Америка

Стар Трек отнесе Х-мен Началото: Върколак от първото място в Америка
"Стар Трек" застана на лидерското място в американския боксофис
Cinefish.bg

Теми
"Стар Трек" отнесе "Х-мен Началото: Върколак" от първото място в Америка

13.05.2009, 10:30  |   Видяна: 6219  |   avtora.com  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Премиерният сай-фай екшън "Стар Трек" застана на лидерското място в американския боксофис веднага след излизането си на голям екран.

Продуцент и режисьор на лентата е Дж. Дж. Ейбрамс, който е филмирал единадесетия филм, базиран на популярния телевизионен сериал. Главните роли се изпълняват от Крис Пайн, Ерик Бана, Уинона Райдър и Закари Куинто. Сценарият проследява бунтара Джеймс, който е приет в Звездния флот. Заедно с него там влиза и полу-човека Спок, който е първия от вида си приет на това място. Двамата стават част от екипажа на кораба "Ентерпрайс", с който трябва да спасят Галактиката.




Втората позиция е за "Х-мен Началото: Върколак". Продукцията на режисьора Гевин Худ отстъпи първото място, но въпреки това се излъчва в 4100 щатски киносалона. Звездните имена на афиша на филма са на Хю Джакман, Лив Шрайбъри Раян Рейнолдс. Техните персонажи са част от историята за двамата братя Логан и Виктор, които са родени мутанти. Те стават част от правителствен проект, но отвратен от кръвопролитията, Логан напуска. Двамата братя се изправят един срещу друг, и за да отмъсти за смъртта на приятелката си Логан се подлага на генна трансформация, която го превръща в неразрушимия Върколак.



"Призраци на бивши гаджета" е комедия с участието на холивудските знаменитости Матю Маконъхи, Майкъл Дъглас и Дженифър Гарнър. Режисьор на лентата е Марк Уотърс, който е заснел небрежния начин на живот на фотографа Конрад. Той успява да преспи с всеки модел, който снима и после да го зареже. Неговият брат скоро ще се жени и Конрад решава да го убеди, че прави огромна грешка. Нощта преди церемонията се случва нещо необяснимо, защото на Конрад му се явяват три призрака. Те му показват неговото минало, настояще и обвито в самота бъдеще, ако продължава да живее и действа по същия начин.



На четвъртото място този уикенд е трилъра "Obsessed". Продукцията на режисьора Стив Шил за три седмици на екран успя да инкасира 36 млн. долара печалба на продуцентите си. Али Лартър, певицата Бийонсе Ноулс и Айдрис Елба изпълняват главните роли в трилъра, чието действие се върти около кариерата и брака на Дерек Чарлс. Той се радва на повишението си в службата и чудесната си съпруга. Всичко това е застрашено от новата му подчинена Лиса, която е обсебена от Дерек. Той се поддава на изкусителната Лиса, но когато решава да сложи край на тази афера живота му е застрашен от действията на обсебената му колежка.



Месец след премиерата си комедията "Отново на 17" продължава да се радва на сериозен зрителски интерес. Действието проследява звездата на гимназията Майк О’Донъл, който е убеден, че го чака бляскаво бъдеще. Всичко това е променено от приятелката му Скарлет, която забременява от него. Години по-късно Майк е в средата на 30-те и крайно неудовлетворен от развитието на живота си. Съдбата му дава неочакван шанс, когато той се събужда една сутрин отново на 17, и осъзнава, че може да започне всичко отначало. Зак Ефрон, Матю Пери и Лесли Ман изпълняват главните роли в комедията на режисьора Бър Стийр.



Директно на шестата позиция в класацията за най-гледани филми в Северна Америка влиза криминалната комедия "Next Day Air". Лентата е дебют за цветнокоция режисьор Бени Бум, който до момента е снимал само клипове на 50 Cent и Nas. Ролите във филма му се изпълняват от Мос Деф, Майк Епс, Сиско Рейес. Лео разнася пратки по домовете, но обърква адреса и доставя пратката на грешно място. Там се намират дребните мошеници Броди и Гъч, който отварят пакета и откриват кокаин на стойност 150 хил. долара. Те веднага започват да търсят на кого да го продадат, докато мафията изпраща хората си да намерят пакета.



С едно място надолу, спрямо миналата седмица, пада биографична драма "Солистът". Джейми Фокс, Робърт Дауни-мл. и Катрин Кийнър са големите имена в каста на филма на режисьора Джо Райт. Сценарият проследява драматичната съдба на виртуозния цветнокож цигулар Натаниел Айерс, който развива шизофрения и това проваля кариерата му. Той започва да свири по улиците, където обстоятелствата го срещат с журналиста Стив Лопес. В началото той е заинтересован от съдбата на музиканта, като единственото което вижда, е добра статия за вестника си. С времето Лопес осъзнава истинската драма на цугуларя.



Осмата позиция е за високобюджетната анимация "Чудовища срещу извънземни", която продължава да се радва на огромно зрителско внимание. Озвучена с гласовете на актьорите Рийз Уидърспун, Кийфър Съдърланд и Рене Зеуегър, анимацията е режисирана от тандема Роб Летърман и Конрад Върнан. Продукцията проследява таен правителствен проект, който събира на едно място всякакви земни мутанти. Земята е нападната от враждебни извънземни и правителството вижда, че единствената надежда за планетата са земните "чудовища". Те са освободени и изпратени в битка срещу нашествениците.



Пълнометражният документален филм "Земя" се излъчва в 1800 щатски киносалона. Заснета с бюджет от 15 млн. долара продукцията е най-скъпият подобен филм правен досега. Режисьорският тандем Аластир Фотъргил и Марк Линфилд са филмирали живота и миграцията на четири животински вида, който се борят с природата за оцеляването си. Документалната лента е продуцирана от ВВС и е озвучена с гласовете на актьорите Джеймс Ърл Джоунс и Патрик Стюърт. Самите снимки за филма с крайна дължина от 90 минути са продължили няколко години.



Последната, десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за музикалната комедия "Хана Монтана". Питър Челсъм е режисьор на филма, в който играят Майли Сайръс, Ванеса Уилямс, Емили Осмънт и Били Рей Сайръс. Комедията разказва за двойнственият живот на Майли, която в обществото е позната, като тийн-идола Хана Монтана. Нейният баща и мениджър Роби, вижда че от славата момичето започва да губи самоличността си и решава да я заведе в родния си град. Той иска да покаже на Майли коя е всъщност и кои са истинските важни неща в живота.








Още новини:
Дани Бойл получи награда от родния си град
Продуцентът на "Матрицата" и "Смъртоносно оръжие" ще избива невръстни тийнейджъри в нов филм
Хипнотичният Стивън Бъркоф идва в България на 2 юни
Дженифър Анистън и Холи Хънтър с награди "Кристъл и Луси"
Скалата скара Walt Disney с режисьора на "Терминатор Спасение"
Тоби Магуайър стана баща за втори път
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg