Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Отново "Бъфи", но без Уедън?

Отново Бъфи, но без Уедън?
Оригиналният "Бъфи: Убийцата на вампири" от 1992 година е наистина забележителен експонат в историята на киното
Cinefish.bg

Филми
Отново "Бъфи", но без Уедън?

27.05.2009, 13:00  |   Видяна: 3146  |   sivosten.com  |   ФИЛМ

Оригиналният "Бъфи: Убийцата на вампири" от 1992 година е наистина забележителен експонат в историята на киното - веднъж сблъскал се с него, на човек и през ум не би му минало, че от подобно слабоумно творение може да излезе една от всъщност много успешните телевизионни поредици, даже две, с огромна почитателска маса.

Още повече, че цялото му съдържание буквално се резюмира в първите десетина-петнадесет секунди от интродукцията на епизодите, вече от първи сезон на другото "Бъфи". Но явно на екрана дори това е възможно.

А още по-странното е, че в него всъщност вземат участие актьори като Доналд Съдърланд, Хилари Суонк или Бен Афлек, предоволно известни имена, сякаш в доказателство на максимата, че човек никога не е късно да се изложи. Така или иначе, обаче, настрана качествата, Бъфи '92 заема едно друго, може би по-важно исторически място - проходилка на Джос Уедън, който, признаван или отхвърлян, все пак остава един от най-известните създатели на фантастични сериали.

И ето защо звучи изключително странно новината, съобщена от злите езици от "Холивуд Рипортър", цитиращи Вертиго Ентъртейнмънт, че режисьорката Фран Кузуи - всъщност, работила заедно с Уедън и в оригинала, и в двата сериала, "Бъфи" и "Ейнджъл" - е решила на своя глава да прави римейк на филма. При това с потенциал за ново развитие в нови евентуални продължения.

Макар и да не изключват хипотетичното участие на Уедън, Кузуи и нейният съпруг и продуцент, които държат и правата, все пак допълват, че новият филм няма да има нищо общо със сериала - най-малкото за да не се получи сблъсък на конкурентни идеи. В т.ч. ще отсъстват и голямата част от популярните персонажи, сред които Спайк, Ейнджъл, Уилоу или Зандър. За сметка на това, целта им е да направят една по-мрачна и по-модерна история.

Дали пък това не звучи като поредното плъзване по "Здрач"-вълната? Във всички случаи обаче, нещата са все още на съвсем предварително ниво, а развитието им ще бъде най-малкото интересно.



Още новини:
“Светът е голям…” събра овациите на испаноезичната общност в София
"Рим" може най-сетне да продължи
„Ангели и демони” – втори уикенд на първо място в родния бокс офис
"Психо" на Алфред Хичкок стресира лондончани
Орландо Блум се жени
Куентин Тарантино променя финалната версия на "Гадни копилета"
Бен Стилър с награда "Златна пуканка"

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 26.11.2010, 02:30
Оценка: 0
0 гласа

тъпо ще еб ез уедън

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg