Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Жан-Жак Мантело представи своя филм "Чудесата на океана 3D" в София

Жан-Жак Мантело представи своя филм Чудесата на океана 3D в София
„Чудесата на океана 3D” е удивително приключение за сетивата във вълшебния й красив, но и крайно застрашен и крехък свят на кораловите рифове
Cinefish.bg

Филми
Жан-Жак Мантело представи своя филм "Чудесата на океана 3D" в София

20.05.2009, 16:58  |   Видяна: 3171  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Режисьорът на „Акули 3D” Жан-Жак Мантело присъства на гала премиерата на „Чудесата на океана 3D”, който е първата част от трилогията, посветена на опазването на световния океан.

Чудесата на океана 3D” е удивително приключение за сетивата във вълшебния й красив, но и крайно застрашен и крехък свят на кораловите рифове. 

Режисьорът сподели, че кораловите рифове са сравнявани с канарчетата в мините, чиято смърт е знак за работниците, че не бива да остават повече там. Кораловите рифове заемат едва 4% от повърхността на Земята, но осигуряват „покрив” на една четвърт от морския живот. Ако кораловите рифове загинат, животът в океана е застрашен. А човечеството не може да съществува без световния океан.

„Човек се грижи за онова, което обича”, сподели Жан-Жак Мантело. „Затова нека опознаем отблизо кораловите рифове, за да ги обикнем и да ги спасим”, апелира той към българската публика. „Независимо колко далеч се намира България от ареалите на рифовете, проблемът е глобален и решението е в ръцете на всички нас. Трябва да намалим замърсяването, консумацията на енергия и всички други дейности, които причиняват климатичните промени и смъртта на коралите.”

Днес Жан-Жак ще възобнови участието си на филмовия фестивал в Кан, където интересът към филмите с екологично послание е все по-висок. „Ако Кан удостои Жак-Ив Кусто със „Златна палма” преди 50 години за документален филм, то не виждам защо това да не може да се случи и днес.”

Чудесата на океана са се разкрили досега пред почти пет милиона души в 17 страни от Европа, Северна Америка и Австралия. Тази изцяло европейска продукция с бюджет от три милиона долара е заснета е в продължение на четиримесечна експедиция на Бахамите и австралийския Голям бариерен риф, който се намира под егидата на ЮНЕСКО.

Първият филм на Жан-Жак Мантело, представен в Mtel IMAX миналата година - „Акули 3D” - беше гледан от над 50,000 души.

Още новини:
“Източни пиеси” на Камен Калев плени сърцата на публиката и заинтригува медиите в Кан
И Майкъл Дъглас идва за снимки в България, преговаряме с Тарантино
"Ангели и демони" нямал сериозна научна основа
Моника Белучи и Софи Марсо позират голи в прегръдка
Първи плакат от „Здрач 2”
Чаровният Клуни става убиец
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 26.11.2010, 03:27
Оценка: 0
0 гласа

добре изглежда

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg